Ik laat mezelf zien

Ik laat mezelf zien

Mijn inspiratie over deze blog haal ik uit een blog van Saskia Postma van Personal branding. Zij schrijft blogs en helpt ZZP’ers verder om hun eigen merk neer te zetten. En ik haal inspiratie uit de boeken die een vriendin van mij heeft geschreven, Judith Webber, met o.a." Laat jezelf zien".

Ik ben interim manager en om een opdracht te verkrijgen heb ik allereerst een indrukwekkend cv bij de gemeentelijke overheid. (ervaring en dus ook leeftijd hebben hier een positieve invloed op! J) Ik heb een goed netwerk van mensen die mij voordragen voor opdrachten. Regelmatig word ik voor opdrachten voorgedragen bij de klant. Ik heb dan een gesprek, meestal met meerdere personen tegelijk.

Ik heb een degelijke voorbereiding, en kan refereren aan eerdere soortgelijke opdrachten. In de laatste gesprekken werd ik afgewezen of naar de reservebank verwezen. Hoe komt dit nu? Na het lezen van een blog van Saskia en de boeken van Judith, heb ik het antwoord. Ik laat me zelf niet voldoende zien. Geef wenselijke antwoorden, en ben te vlak. Dat geeft onvoldoende vertrouwen aan de klant.

Mijn voornemen is dan ook om mezelf meer te laten zien, dan hoor ik of een duidelijk nee, jij past hier niet, of een volmondig jaaaaah. Jij, Esther, hebt zoveel kennis en ervaring, op het gebied van bedrijfsvoering en sturing van organisaties, en bovendien is ze een leuk mens om mee samen te werken. Jou willen we!

Om mezelf te laten zien, schrijf ik hierna een aantal blogs waar ik mee bezig ben, en wat mijn ideeen zijn over de toekomst van organisaties en onze samenleving. 

Waar sta ik voor?

  • Heldere ideeen over de toekomst en wat daar voor nodig is om dat te bereiken.
  • Transitie vorm geven van oud naar nieuw.
  • Gedegen ervaring van bedrijfsvoering.
  • Creeren van vertrouwen in de organisatie.
  • Heldere communicatie en transparantie.
  • Houd van een geintje!