Angst in organisaties omzetten in positieve energie

In mijn werk als interim manager word ik gevraagd om tijdelijk bepaalde functies in te vullen als gevolg van een vacature. Ik tref dan geregeld situates aan waarbij er sprake is van verstoorde verhoudingen of wantrouwen.

Hoofd en hart in het onderwijs

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo. Zwaar werk, precisie of routinematig werk verdwijnt in rap tempo en wordt overgenomen door robots. Ook worden sociale robots geintroduceerd. Een interessant filmje sluit ik bij.

Plek voor iedereen

Het gevoel dat ik heb, is dat we als samenleving steeds meer gaan toe groeien naar meer eenheid, naar meer heelheid. Waar iedereen een bijdrage aan kan leveren, of in werkend verband of in vrijwilligers verband.

Ik laat mezelf zien

Mijn inspiratie over deze blog haal ik uit een blog van Saskia Postma van Personal branding. Zij schrijft blogs en helpt ZZP’ers verder om hun eigen merk neer te zetten. En ik haal inspiratie uit de boeken die een vriendin van mij heeft geschreven, Judith Webber, met o.a." Laat jezelf zien".

P&C cyclus legt grote druk op gemeenten.

Dit is een veel gehoord probleem bij overheidsorganisaties. Naast de begroting en jaarrekening zijn er nog de Voorjaar- en Najaarsnotities. Daarnaast, om een gevoel te hebben van in control zijn, worden 1 of 2 maandelijkse managementrapportages geleverd.

Doe wat je leuk vindt!

Is dit achterhaald in tijden van economische tegenspoed? Of is dit van alle tijden?

De een heeft werk! Werk zat, of steeds meer werk! De ander niet, door reorganisatie of bezuinigingen.